Mire jó a szőlőmag kivonat?

A szőlőmag kivonat a tápanyagban gazdag szőlőmagból nyerhető ki. Felhasználása egyre gyakoribbá vált szerte a világon. Ez annak tudható be, hogy rendkívül magas a tápanyagtartalma és széles, sokoldalú a felhasználási módja. Természetesen nagyon fontos, hogy mielőtt rendszeresen el kezdenénk használni a szőlőmagolaj kivonatot, konzultáljunk orvosunkkal, aki megadja a megfelelő mennyiséget és a fogyasztás rendszerességét is.

szolo3

Antioxidáns tulajdonságai

A szőlőmagolaj nagy mennyiségben tartalmaz olyan vitaminokat, mint a C- és az E-vitamin, valamint más antioxidáns vegyületeket is. Olyan antioxidánsok bújnak meg benne, mint a resveratrol, a flavonoidok és a linolsav, melyek mindegyike nagyban hozzájárul a szervezetben található szabad gyökök elpusztításához, így azok nem képesek tönkretenni az adott sejteket. Az University of Maryland Medical Center szerint ezek az antioxidánsok segítenek a rákos daganatok kialakulásának megelőzésében, sőt a már kialakult daganat növekedését is megakadályozzák.

Szív- és érrendszeri előnyei

A szőlőmag olyan fontos zsírsavakat tartalmaz, mint az omega-3 zsírsavak. Az omega-3-ról pedig köztudott, hogy képes ösztönözni a kardiovaszkuláris funkciókat és csökkenti a koleszterinszintet. Az University of Maryland Orvosi Központja szerint a nagy mennyiségben fogyasztott omega-3 zsírsavak potencionálisan csökkenthetik a szívbetegség és az érrendszeri problémák kialakulását.

Főzés

Azon túl, hogy a szőlőmagolaj egészséges, míg egy izgalmas diós ízzel is rendelkezik, ami lágyabbá teszi ételeinket. Használhatjuk sütéshez, salátákhoz és pácoláshoz is.  

Szépségápolás

A szőlőmagolajat felhasználják bizonyos szépségápolási és kozmetikai termékek összetevőjeként is, például az ajakbalzsamokban, a testápolókban és a hajápolási termékekben is megtaláljuk. A szőlőmagolaj regeneráló tulajdonságait használják ki ezekben a termékekben. éppen ezért ne lepődjünk meg, ha az egyes ránctalanítókban is találkozunk szőlőmagolajjal.

Szőlőmag termékek ITT

Szőlőmag Forte Megapack100db (BioCo)

Szőlőmag Forte Megapack 100db (BioCo)

A szőlőmag értékes flavonoid hatóanyagokat (proantocianidokat) tartalmaz.

Ár: 3690 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!