A szőlőmag és a fogyás

A szőlőt az európai népi gyógyászatban már évszázadok óta felhasználják a különböző betegségek kezelésére. A modern kutatások megállapították, hogy a szőlő és a szőlőmag kivonatai erős antioxidánsokat tartalmaznak, melyek gyulladás gátló tulajdonságokkal is rendelkeznek, így javítják az általános egészségügyi állapotot, illetve bizonyítottan hatékony eszköz az elhízás elleni küzdelemben is, hiszen segíti a fogyást.

fogyas4

Definiálás

A szőlő gyümölcsei fás szárú növényeken nőnek, melyek a Vitas nemzetségbe tartoznak. Több, mint 10.000 termesztett szőlőfajta létezik világszerte, színük lehet vörös, fekete, sötét kék, sárga, zöld vagy lilás színű. A Mayo Clinic szerint a vörös vagy lila szőlő a legegészségesebb, a Maryland Egyetem Orvosi Központja hozzáteszi, hogy a magokban található E-vitamin, flavonoidok, linolsav és más antioxidáns vegyületek (oligomer proanthocyanidin komplexek vagy OPC) is hozzájárulnak előnyös tulajdonságaihoz.

Jelentőség

A 2010 januárjában a Journal of the American Medical Association magazinban megjelent cikk szerint, melynek szerzője K. M. Flagal, napjainkban az elhízás mértéke a fejlett államokban hatalmas mértékűre duzzadt. Amerikában a népesség körülbelül 40 %-a elhízott, de mi is közelítünk ehhez az arányhoz. Az elhízásról pedig tudjuk, hogy nagyban megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek, a diabétesz és a rák kialakulásának kockázatát. A Centers of Disease Controls és az RTI Internationals közös tanulmányában megállapította, hogy Amerikában az elhízás költségei meghaladják a 147 millió dollárt évente.

Szakértői szemszög

A Maastricht Egyetem holland kutatói közzétettek 2004-ben egy tanulmányt az European Journal of Clinical Nutrition folyóiratban, melyben arról számolnak be, hogy a szőlőmagolaj kivonata csökkenti a kalóriabevitelt az egészséges embereknél naponta körülbelül 4 %-kal. Ez a felismerés arra a következtetésre juttatta a kutatókat, hogy a szőlő mag jelentős szerepet játszhat a testsúly csökkentésében. Egy spanyol tanulmány szerint a szőlőmagkivonat javítja az inzulinrezisztenciát, így a cukorbetegek esetében előnyösen befolyásolja a testsúlyt.

Szőlőmag termékek ITT

Szőlőmag Forte Megapack100db (BioCo)

Szőlőmag Forte Megapack 100db (BioCo)

A szőlőmag értékes flavonoid hatóanyagokat (proantocianidokat) tartalmaz.

Ár: 3690 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!