A szőlőmag kivonatot tartalmazó étrendkiegészítőkről, kapszulákról stb.

A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint a szőlőmag kiváló forrása a linolsavnak, az E-vitaminnak, számos flavonoidnak és az úgynevezett olligomer proanthocyanidin komplexnek vagy más néven OPC-nek. A szőlőmagolaj kiegészítők kaphatóak folyadékok, tabletták vagy kapszulák formájában és ideális esetben 40-80 %-ban tartalmaznak OPC-t vagy legjobb esetben több, mint 95 %-ban. A Maryland Egyetem Orvosi Központja figyelmeztet, hogy ezek az étrend-kiegészítők nagyon ritka esetben kölcsönhatásba léphetnek más kiegészítőkkel, gyógyszerekkel és mellékhatásai is lehetnek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a szőlőmag-kivonatokat körültekintően fogyasszuk és mindig kérjük ki orvosunk véleményét. A szőlőmag kiegészítők fogyasztása nem ajánlott terhesség vagy szoptatás alatt.

szem-egeszseg

Krónikus vénás betegségek

A krónikus vénás betegségek általában a láb vénáiban jelenik meg, mivel a vért nem képes a szervezet visszaszivattyúzni a szívbe - magyarázza a MedlinePlus. Jellemző tünetei a görcsös viszketés, a fájdalom, a sajgó érzés és elnehezülés a lábakban, valamint a duzzanat. Egy 2000-ben közzétett tanulmányban a kutatók megvizsgálták a vörös szőlő levelének kivonatát és annak hatását a krónikus vénás betegségben szenvedő betegek esetében. A betegek 12 héten keresztül 360 mg vagy 720 mg vörös szőlőlevés kivonatot szedtek. A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a kivonat csökkenti a lábszárban található ödémát és csökkentik a visszeres megbetegedések tüneteit.

A szem egészsége

A National Center for Supplements and Alternative Curing javasolja a szőlőmagkivonat fogyasztását a különböző szemproblémák, mint például a makula degeneráció és a cukorbetegség szövődményeként fellépő szemkárosodás kezelésére. Természetesen a szemproblémákkal küzd betegeknek is konzultálniuk kell az orvosukkal, mielőtt el kezdik fogyasztani ezeket a kiegészítőket.

Szőlőmag termékek ITT

Szőlőmag Forte Megapack100db (BioCo)

Szőlőmag Forte Megapack 100db (BioCo)

A szőlőmag értékes flavonoid hatóanyagokat (proantocianidokat) tartalmaz.

Ár: 3690 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!