Szőlőmag őrlemény

A szőlőről tudjuk, hogy rengeteg polifenol vegyület található benne, amiről bebizonyították, hogy gyulladásgátló hatásokkal bír, illetve fokozza a szervezet ellenálló erejét, antioxidáns tulajdonságokkal bír. A polifenolok ezáltal megelőzik a rákos megbetegedéseket, csökkentik a vércukorszintet és a vérnyomást, valamint rugalmasan tartják az erek falait. A szőlőben sok káliumot, vasat, magnéziumot, cinket, rezet, szelént, B-vitaminokat, C-vitamint, valamint fitoösztrogént is találunk. Kísérletek bebizonyították, hogy széleskörű használata a rák elleni küzdelemben jelentős.

szolo2

A szőlő tartalmaz boront, B vitamint, bioflavonodokat stb. Gyorsítja a vérből a koleszterin távozását. Emeli a HDL szintet, ami jó hatással van a szív működésére és az érrendszeri betegségekre. Vértisztító és idegerősítőként is kiemelkedő. Remek izomregeneráló táplálék. A szőlő ajánlható vérszegénységre, székrekedésre is.

A szőlő mag őrleményben 3000 mg/100 g polifenolt találunk, közel 2000 féle antioxidáns is van benne. Nagy felületének köszönhetően igen nagy mennyiségben szívódnak fel a hatóanyagai, ezért hatékonyabb, mint a szőlőmagolaj kivonat.

Az őrleményből naponta 5 grammot érdemes fogyasztani, amit meleg teába, joghurtba keverve, vagy a liszt helyettesítésével használhatunk. Külsőleg is alkalmazható, ha a kozmetikai pakolásba keverjük.A Kentucky Egyetem kutatói szerint egy szőlőmagból nyert kivonat hatására laboratóriumi körülmények között a leukémiás sejtek önmagukat pusztítják el. A kutatási tapasztalatok azt mutatják, hogy a kivonat alkalmazását követő 24 órán belül a daganatsejtek 76 százaléka elpusztult. A kutatók, akik tavaly év elején számolnak be felfedezéseikről az Amerikai Rákkutató Társaság kiadványában, a Clinical Cancer Research-ben, elkülönítették azokat a jelzősejteket, is amelyek a szőlőmag kivonat használatával kiváltott sejtelhalás útvonalához köthetők.

Jóllehet a szőlőmag kivonat számos laboratóriumi sejttenyészetben, többek között bőr, mell, vastagbél, tüdő, gyomor, és prosztata rák esetében is aktivitást mutatott, a pontos hatásmechanizmust nem tárták fel.

Szőlőmag termékek ITT

Szőlőmag Forte Megapack100db (BioCo)

Szőlőmag Forte Megapack 100db (BioCo)

A szőlőmag értékes flavonoid hatóanyagokat (proantocianidokat) tartalmaz.

Ár: 3690 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!